lördag 14 maj 2011

North Sails Trim Cup 2011 - LBS

Bloggandet om vårt masthaveri har överskuggat varför vi var i Lomma och körde North Sails Trim Cup. Det var naturligtvis inte tänkt så när vi drog dit på lördagen.
Lördagens race var säsongsupptakten som vi sett fram emot sen i oktober i fjol.


Vi fick till en bra start med bra timing. Hade kontroll på Team Ola Seglar skola i JOD 35 som vi måste hålla koll på. Fältet under kontroll.
Kul med Bongo 850 från Trelleborg. Hängde på bra.
Ola hade bättre gång än oss och vi kanade ner något. Ola kopplade greppet på kryssen och rundar strax före. Vi fortsätter för styrbord halsar på länsen och Ola ligger strax före. Vi bestämmer att så fort de gippar så gippar vi så täcker vi dem för fullt. Vid länsmärket är vi i kappt och har innerplats.
Vi får inte upp focken utan får fortsätta med spinnaren uppe. Ola tar hem första racet. Ingen bra start. Vi får komma igen på söndagen.
Stora klassen första race tog Yxi hem och lilla klassen av Marcus Blidberg i Albin 78 hem.I söndagens första race kom vi för långt ifrån i starten. Fick börja i underläge och tog oss upp i fältet. Det var kanterna som gällde. Ola gick mot styrbord och vi tyckte vi var tvungna att bevaka. Gick lite mer i mitten. Gänget på babord får en privatare inne vid land och Ola klarar sig på högerkanten. Inget drömläge för oss. Bara att komma igen och försöka segla upp sig igen. Andra kryssen körde vi styrbordskant för att få en chans att ta igen när de andra drog babord. Det gick inte hem som chansningar sällan gör. Nu börjar det bli jobbigt. Patrik Jenemark i X-34 tog hem andra racet.
Tredje racet bytte vi till 3.5 focken då vinden ökade till 18-25knop. Detta visade sig vara helt rätt. Bra speed full kontroll. Missade starten igen.
Får börja i underläge och efter rundningen vid kryssmärket faller så masten. Over and out.
Särskilt kul är det om man reflekterar lite efter årets North Sails Trim Cup. Percy Skywell tog hem stora klassen i sin First 40.7 efter en övertygande serie i alla fyra racen. Mellanklassen togs hem av Ola Seglarskola i JOD 35 och lilla klassen av Marcus Blidberg i Albin 78.
I fjol kallades det segelmakarracet då det fanns segelmakarrepresentanter med på många av båtarna. Kollar man på racet utifrån segelmakeri så vanns North Sails Trim Cup av Gransegel, Lind Sails, och UK Sails. Säsongen är inte över än och vi kommer tillbaks.

1 kommentar:

Anonym sa...

.... bilden togs av Karl Selin.