onsdag 28 augusti 2013

Pia l'Orby Trophy - idag gick starten

Det såg länge ut som om vi skulle få iväg en fleet på 6 Minitransat 650. En skadad hand, akut sjukdom i familjen, en transportsegling som blev för tuff och en tjänsteresa i jobbet satt hinder för en succé vad gäller deltagarantalet.
Till slut blev det Bröderna Micke och Gian Pinotti i sin Proto med canting keel och Leino Svensson och Erwan Juin i sin Minitransat med vattentankar som kom iväg.


Eftersom intresset varit stort för racet och de 6 deltagarna tänker komma nästa år så bestämde vi oss för att ändå köra.
 Världens minsta Minitransat race med världens mest minimalistiska Race committee - Pelle och jag. :-)

Minitransat 650 båtarna är en ganska fantastisk klass. Leino Svensson äldre modell med vattenbarlast tankar visar sig fungera fint i lättvind. Tidig med slag i sidan.

Bröderna Pinottis med canting keel och kolrigg är en fantastiskt kul båt. Här är ett inlägg om när jag testade henne: http://sundetregatta.blogspot.se/2012/10/minitransat-650-proto-antligen-fick-jag.html

Klockan 18.30 ledde Leino Svensson med 15 minuter före bröderna Pinotti som äntligen fått vind och gjorde 7knop. Det har tagit dem nästan 9 timmar att komma ner till Sandflyttan söder om Falsterborev. De har en underbar natt framför sig med en garanterat magisk solnedgång.

Gå in och gilla Pia l'Obry Trophy på facebook och följ racet i detalj.
https://www.facebook.com/pages/Pia-LObry-Trophy/544613055557486

3 kommentarer:

Håkan sa...

Go Leino Go!

Anders Nilsson sa...

Leino i Atomic ledde med ca 20minuter vid rundningen i Rönne.
Blir kanske tufft nu på kryss hem mot en canting keel.

Anonym sa...

Många tack till den minimalistiska race comiteen!!! Och till Janne Pinotti som fixat ett underbart vandringspris!!

/Leino