tisdag 24 februari 2015

ORC World Championship 2016 - Vår nya lättvindsgenua är klar

Det ska bli otroligt spännande att se hur den här genuan går. Var ute hos Martin Strandberg och Matthias Lantz på North Sails och kollade in den nu nyanlända genuan. 
Nu kan säsongen komma och vi har ett nytt storsegel och en ny genua #1 L/M. I fjol köpte vi en genua 1 hård som fungerade kanon när vi fick justerat till riggen. Våra nuvarande fockar och reacher är också i princip oanvända.
I princip är allt nytt nu så inkörningen kan börja på allvar.
Med 508 dagar kvar till VM så ska det väl gå att vara väl förberedda.

Genuan är en North Sails 3DL i 50/50 kol/aramid. En hel del fina detaljarbeten vilket känns otroligt bra. Ska bli kul att se hur formen kommer att se ut. Vår gamla genua blir nu reducerad till båthanteringsträningsgenua.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Lycka till Anders o Co.
Vad är det för LP %?

Anders Nilsson sa...

LP=5,86
J=4,14
5.86/4.14=142%

Pelle sa...

Vad förväntar du dig att NS 3DL ska ge som inte andra kan ge er?

Anders Nilsson sa...

Det är inte 3DL duken som kommer att göra så stor skillnad för oss. Det är designen i kombination med hur vi nu ändrat vårt riggtrim. Vi kan nu ta bort backstagen.
Storsegeldesignen är en annan och storseglet uppför sig helt annorlunda än vårt tidigare. Om det är snabbare vi får se när vi kört lite.
Genuan är designad för att passa 4-8knop ungefär som vår tidigare. Inte i för extremt lätt duk så vi ska kunna segla i hårdare vind utan att byta.
Den 7 år gamla genuan var bakbukig och behöver bytas ut mot ett fräscht.

Unknown sa...

Dpi?

Anders Nilsson sa...

Genua lätt/medium
3DL 860 (50:50 Carbon/Aramid) 10,850 Dpi