torsdag 2 juli 2015

Melges 24 World Championship 2015 - Middelfart - Day 2 - Rydlöv rapporterar

Andrea Rachelli på Altea (ITA) leder VM i Melges24 efter sex seglingar av fjorton i Middelfart. Tvåa är Bora Gularis, USA och trea Christopher Rast, Schweiz .

Lätt vind och 95 båtar gör det väldigt svårt att starta och det är inte lätt att byta kant om man väljer fel. Ingen av toppbåtarna har en jämn serie utan dåliga placeringar.
PRO Hank Stuart (USA) utnyttjade möjligheten att genomföra tre race även idag och det blev återigen en lång tid till sjöss.

 
Kryssarna är ca 2Nm! Första seglingen var ganska ok för oss (Swe 671) och vi väntade ut och seglade i fria spår vilket lyckades närna hela tiden. Vi kom i mål före mitten av fältet!
Nästa start fick vi vända efter tjuvstart i lovart helt utan vind. Fältet i lä fick samtidigt vind från vänster och det var game over för oss.
I tredje segling var vi fint uppe bland toppbåtar efter första kryssen men blev överkörda och trvingade att gippa fritt efter hissningen. Där förlorade vi en del vilket fortsatte på kryssen.
Facit var totalt ungefär som dag ett för oss. Vi är ganska nöjda och njuter av att segla i ett stort fält med många duktiga seglare.
Martin Fridh är näst bäste svensk på plats 38 tätt följd av Carl Åkersson.
 /A