lördag 29 augusti 2015

Malmö Offshore och Saltholm Runt idag

Ibland kan man känna att det är orättvist. Så är det naturligtvis inte. 
Idag var strömmen bland det kraftigaste jag seglat i. 
Starten utanför Limhamns Småbåtshamn var helt galen. Startfartyget fick köra sista starten utan lovartsboj då den sista de hade med ut satt fastsnurrad runt en X-37 köl med ankare och allt.
Vi gjorde en okej kryss mot första fyr #16. Vi hade problem med höjden på första babordsbenet och fick slå ut mot babordskanten vilket vi inte ville. Höjden kom igen så det var förmodligen något sjögräs som bromsade oss. 
Första kryssen gick okej. Bra kontakt med X-35orna och X-37 Hansen. Sjön blev grotesk under bron i 3knops medström och kryss. X-99 Mille var riktigt bra med. De gick fort i den höga sjön och rundade fyren samtidigt som oss. Efter fyren var det en sträckbog med ner mot västmärket utanför Dragör. Här gällde det att inte flyga södrut med strömmen och få strömlä bakom Pepparholm. Strömmen vände då till motström. Vid rundningen fortfarande bra med. 
Hansen och X-35orna gick ut i strömmen och vi höll oss närmare Saltholm på slören. 
Ju närmare vi kom Smågrundene desto mer vred vinden mot. Nu blev det klurigt. In mot strömlä vid Saltholm och riskera att inte kunna köra spinnaker mot slutet eller ut i strömmen och kunna köra spinnaker. Mille gick fint inne vid land men fick kämpa mot slutet. 
Det kunde nog gå på ett ut och det blev ganska bra som vi gjorde.
Vailet Svahn tog en fin bild på oss vid målgången.

Från Smågrundene mot Flakfort blev det läns. Kändes bra till en början då vi fick bra strömlä på de grunda flaken och vi hade okej tryck i grejerna. Gled ifrån Mille här.
Vid Flakfort får vi och Mille fullständig punktering. Båtarna bakom undviker vindhålet och seglar runt om oss. Vi kan bara inte rädda situationen. X-37 Hansen, Carmen och X-35orna rundar Flakfort och försvinner utan problem. TemptationX och First i Gislöv seglar runt oss och kommer om.
Just nu hade det varit läge att köpa Flakfort och förbjuda att ha det som rundningsmärke om man bara hade haft stålar.
Efter Flakfort är det halvvind. Vi börjar med att köra högre och högre med vår nya S2. Sen blir det reacher för att sen hissa genuan igen. Stundtals dikt bidevind. Vi rundar strax efter TemptationX från Halmstad vid Malmö redd. Avslutningsvis gör vi en fin kryss hemåt men Flakfort punkteringen förstörde allt. Hoppas vi får räkna bort resultatet efter morgondagens tre W/L race.

Inga kommentarer: